LOGO

IDENTITET, LOGOTYP OCH GRAFISK FORM

En välgjord grafisk profil är avgörande för att skapa och bibehålla intresse för ditt varumärke. Genom att använda en harmonisk kombination av färger, former och en väl utformad logotyp sätter vi grunden för effektiv marknadskommunikation som engagerar din målgrupp. Okidoki Reklambyrå har en omfattande erfarenhet av att utveckla varumärken, logotyper och grafiska profiler som sticker ut. Vår process innefattar allt från skapande av grafiska manualer till praktiska tillämpningar och strategiska aktiviteter.

EN INVESTERING I FRAMTIDEN

En stark och välutformad logotyp står emot tidens tand och stödjer varumärkets tillväxt och utveckling över tid. En investering i företagets framtid helt enkelt. Däremot kan en opassande logotyp bli en dyr investering med många arbetstimmar för att få till ett övergripande enhetligt marknadsmaterial.

Kostnaden kring en dåligt utformad logotyp blir oftast betydligt högre än investeringen i en välutformad och professionell logotyp. Det handlar inte bara om estetik utan om att säkerställa att varumärket kommunicerar rätt budskap till rätt målgrupp, bygger förtroende och stöder långsiktig tillväxt. En stark logotyp är avgörande för ett företags framgång och bör ses som en grundläggande del av varje företags strategi.

LÅT OSS GÖRA ERT VARUMÄRKE STARKARE

Okidoki har genom åren utvecklat hundratals varumärken, logotyper, grafiska profiler och designmanualer. Detta arbete kan ibland innebära att vi tar ett helt nytt grepp om en kunds varumärke, inklusive utveckling av grafiska manualer, praktiska tillämpningar och omfattande aktivitetsplaner.

Att bygga långsiktiga kommunikationsplattformar är avgörande för att säkerställa att affärsidén harmoniserar med marknadsförings- och varumärkesstrategierna. Det handlar om en genomtänkt plan för att etablera en enhetlig kommunikation som effektivt bidrar till att uppnå de mål som företaget har ställt upp. Denna strategi är central för att forma en koherent bild av målsättningarna med kommunikationsinsatserna kring varumärket, med ett specifikt fokus på presentationen av varumärket och dess erbjudanden. För att lyckas bör denna plattform vara enkel, klar och lätt att implementera, samtidigt som den tydligt definierar vilka medier och aktiviteter som ska användas. Läs mer om Resan >>

Vi strävar efter att ta fram logotyp och en grafisk profil som speglar verksamhetens själ och identitet, snarare än att presentera många alternativ och lägga ansvaret på kunden. Denna metod siktar på att leverera en mer genomtänkt och kvalitativ lösning som är skräddarsydd snarare än massproducerad.

För oss på Okidoki är det viktigaste alltid att skapa ett värde och en lösning som på djupet förstår och representerar verksamheten. Besitter ni en befintlig strategisk plattform som behöver vitaliseras med nya kreativa idéer. Vi välkomnar samarbeten med inhousebyråer, marknadsavdelningar eller direkt med företagsledningen.

Rikard Isacsson, Okidoki Reklambyrå Linköping

Vill du veta mer?
Kontakta mig.

Rikard Isacsson
rikard@okidoki.se
0722 22 59 49

Paket: Grafisk profilering och riktlinjer

Vid framtagning av en grafisk profilmanual ingår vanligtvis följande innehåll. Självklart kan vi även anpassa innehållet efter era önskemål.

 • Brandstory
 • Logotyp: Applicering & Varianter
 • Färgschema
 • Bildspråk
 • Typografi
 • Grafisk symbol: applicering
 • Övriga grafiska element
 • Exempel på tillämpning

Paket: Logotyp + färgschema

När en grafisk profilmanual inte är nödvändig rekommenderar vi att du sätter korta riktlinjer för hur din logotyp ska användas. Det hjälper dina leverantörer att representera ditt varumärke på det sätt ert företag förtjänar.

 • Originalproduktion logopaket
 • Applicering & Varianter
 • Färgsschema

Originalproduktion: Logotyp

Oavsett om det handlar om att göra en företagströja med er logotyp på, stripa bilen eller skapa en Facebooksida så behöver du använda rätt typ av fil. Ett felaktigt original kan bli en kostsam historia om du måste göra om arbetet en gång till.

 • Logotyppaket
 • 1 korrektur