ADS / SMM

Annonsering på sociala medier och Google

Betald annonsering på sociala medier och sökmotorer är en kritisk komponent i den digitala marknadsföringsmixen, som ger företag möjlighet att nå ut till sin målgrupp på ett direkt och mätbart sätt. Genom att investera i betald annonsering kan företag effektivt öka sin synlighet, engagemang och slutligen konverteringar över olika plattformar.

Varför är LinkedIn rätt kanal för dig?

LinkedIn skiljer sig från andra sociala medieplattformar genom sitt fokus på professionella nätverk och B2B-marknadsföring. Det är den perfekta plattformen för företag som vill rikta sig till yrkesverksamma och beslutsfattare inom specifika branscher. LinkedIn erbjuder avancerade inriktningsoptioner baserade på jobbtitel, bransch, företagsstorlek och mer, vilket gör det möjligt för företag att nå ut till sin idealiska affärsmålgrupp med precision.

Annonsering på LinkedIn kan hjälpa till att generera leads, bygga varumärkesmedvetenhet och etablera ditt företag som en ledare inom din bransch. Med möjligheten att publicera innehåll som är relevant för din målgrupp, kan LinkedIn-annonser även stärka ditt företags trovärdighet och expertis.

Behöver du hjälp med en content-strategi för LinkedIn? Läs mer under SMA >>

Varför är Meta rätt kanal för dig?

Med över en miljard aktiva användare erbjuder Facebook och Instagram en oöverträffad räckvidd för företag som vill annonsera sina produkter eller tjänster. Dessa plattformar möjliggör mycket specifik målgruppsinriktning baserat på användarnas intressen, beteenden, demografiska uppgifter och mer, vilket ger en unik möjlighet att skicka skräddarsydda meddelanden till rätt personer vid rätt tidpunkt.

Annonsering på Meta kan anpassas till nästan vilken budget som helst. Du kan välja att investera så mycket eller så lite som du vill och ändå nå betydande resultat. Den flexibla prissättningen gör det möjligt att optimera din annonsbudget för bästa möjliga avkastning.

Behöver du hjälp med en content-strategi för era Meta-kanaler? Läs mer under SMA >>

Varför är Google Ads rätt kanal för dig?

Google Ads och Bing erbjuder företag möjligheten att synas på sökmotorresultatsidor (SERPs) precis när potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som de erbjuder. Detta är känt som sökordsannonsering och är extremt kraftfullt eftersom det placerar ditt varumärke framför kunder som redan har uttryckt ett intresse för vad du har att erbjuda.

Dessa plattformar erbjuder även alternativ för displayannonsering, vilket innebär att dina annonser kan visas på miljontals webbplatser över hela internet, inte bara på sökmotorresultatsidor. Detta hjälper till att bygga varumärkesmedvetenhet och hålla ditt företag top-of-mind hos potentiella kunder.

Så vad kostar det?

Att avgöra hur mycket man ska investera i marknadsföring är en viktig och ofta komplex fråga som kräver en genomtänkt strategi. Vi står såklart alltid till förfogande med våra tjänster, men vill du maximera din investeringskostnad rekommenderar vi att du diskuterar fram en budget innan vi beslutar oss för vilken väg vi ska gå. För att underlätta och hjälpa våra kunder komma igång snabbt har vi tagit fram ett standardpaket för respektive kanal. Se våra paket och kontakta oss >>

Vad är ROI och hur används det?

Vad är ROI?För att nå framgång i marknadsföring, liksom i alla branscher, krävs mål. Ett användbart mål som ofta nämns och används för alla typer av investeringar är ROI, return on investment (avkastning på investering). Som marknadsförare vill vi visa hur våra insatser hjälper ditt företag till ökad tillväxt. Med rätt förståelse och användande av mått, som ROI, visas effekten av vårt arbete.

Det är viktigt här att alla som granskar ROI förstår vad som ingår i siffrorna. När man beräknar värdet för marknadsföring är det inte minst viktigt att göra en korrekt bedömning av vad som är organisk försäljning. Det är viktigt att t.ex en marknadsförare inte tar på sig äran för mer än vad investeringarna faktiskt direkt leder till.

Vidare bör samtliga relevanta kostnader tas med i beräkningen. Det är lätt att endast ta med kostnader som uppstår i sin egen avdelning (t.ex en marknadsavdelning, men det kanske var en kampanj beroende av hjälp från andra avdelningar vilket betyder att en större kostnad bör tas med i beräkningen. Det viktiga är att definiera tydligt vad siffrorna i beräkningen kommer ifrån.

Vad är ROAS och hur räknar jag ut det?

ROAS är ett sätt att mäta annonsering genom att se på hur mycket värde en kampanj levererar och genom att använda det kan vi som marknadsförare på ett enkelt sätt se hur mycket intäkter en kampanj genererar. När kampanjerna sedan ska optimeras kan denna information ha ett betydande värde.

Vad är då en bra ROAS? Det är en fråga med många svar helt beroende på målen med din annonsering. Till att börja med kan vi förklara att en “positiv ROAS” är högre än 1 eller 100%, det vill säga att vi får minst tillbaka lika mycket pengar som vi spenderade på annonser i intäkter. Det är vanligt att tro att en positiv Return On Ad Spend innebär att du går med vinst men så är inte alltid fallet.

Vad är då en bra ROAS för din verksamhet? Det är en svår fråga som kan förenklas genom att säga att en bra Return On Ad Spend är en som uppfyller målet med din annonsering. Bara för att du har en positiv ROAS betyder det inte nödvändigtvis att du går med vinst, du behöver ta i beaktning produktionskostnader/arbetskostnad utöver kostnaden för annonseringen. Därav kanske din ROAS måste vara 200% för att du ska gå med vinst på kampanjen efter att du räknat på utgifter utöver annonsutgifterna.

Låt oss ta ett möte så kan vi diskutera vidare!

Rikard Isacsson, Okidoki Reklambyrå Linköping

Vill du veta mer?
Kontakta mig.

Johanna Pettersson
johanna@okidoki.se
0706 36 72 63

Uppstartspaket: Annonsering på Linkedin

För att underlätta för dig som kund erbjuder vi ett uppstartspaket där vi går igenom (eller sätter upp) ert LinkedIn-annonskonto. Följande ingår:

 • Installation & uppsättning av Linkedin annonskonto & pixel
 • Analys av målgrupper
 • Förslag på kampanjupplägg med målsidor och målgrupp
 • Förslag på kampanjupplägg

Uppstartspaket: Annonsering på Meta

För att underlätta för dig som kund erbjuder vi ett uppstartspaket där vi går igenom (eller sätter upp) ert Meta-annonskonto. Följande ingår:

 • Engångskostnad för installation & uppsättning av annonskonto, pixel samt Meta Business Account *
 • Analys av bransch & målgrupp
 • Två kampanjer ingår ;Synkar produktflöde till Facebook
 • Förslag på annonsinnehåll och utseende

Uppstartspaket: Google Ads & Bing

För att underlätta för dig som kund erbjuder vi ett uppstartspaket där vi går igenom (eller sätter upp) era annonskonton. Följande ingår:

 • Installation & uppsättning av Google ADS, Analytics och Bing & pixlar
 • Analys av sökord & webbplats
 • Förslag på kampanjupplägg med målsidor och målgrupp
 • Installation och uppsättning av ert Amanda AI konto